Gaus Geleide- & Hulphondenschool
MG Plein
home
Mail
Contact
Links
De Rassen

De Rassen

Wij selecteren onze pups zorgvuldig en letten vooral op hun aanleg om samen te werken. Dat zijn namelijk de honden die het later prachtig vinden om dingen te doen voor hun baasje. 
We werken met vele soorten rassen en uiteindelijk maakt het eigenlijk niet uit. We zeggen wel eens gekscherend  is de hond paars met witte stippen, als die gezond is, sociaal, lief en graag het werk wil uitvoeren dan maakt het niet uit wat voor ras het is. 

We werken veel met de volgende honden:

  • Golden Retriever
  • Labrador Retriever
  • Koningspoedel
  • Goldendoodle
  • Labradoodle

Ook werken we graag met kruisingen waaronder bijvoorbeeld de kruising Labrador- / Golden Retriever, want zo profiteren we van het flegmatieke van de Labrador- en de attentheid van de Golden Retriever. 

We werken af en toe ook met uitzonderlijke rassen zoals rottweilers, herder, bouviers en airedale terriers, maar dit zijn echt uitzonderingen omdat ze niet voor iedere client geschikt zijn. 
Tevens hebben we nu de eerste appenzellers aangeschaft die nog middenin hun puppyopleiding zitten en we hopen dat deze ook succesvol wordt afgerond om zo straks iemand te kunnen ondersteunen. 

U kunt bij ons aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat  maar voor ons is het wel het belangrijkste dat er een combinatie gemaakt wordt op basis van het karakter van de hond en het karakter en behoefte van onze cliënt. Want dat zorgt ervoor dat beide partijen samen een goed leven hebben en daar draait het tenslotte allemaal om.

FacebookTwitterYoutube
Prins Petfoods
Puppywalker
© Gaus Geleide- & Hulphondenschool